Informații pentru pacienți

Este necesară respectarea intervalului de recoltare (7a.m. – 10a.m.) deoarece majoritatea testelor se raportează la statusul bazal al pacientului (ex. dimineața devreme, după trezire şi la minimum 8 ore de la ultima masă, în condiţii lipsite de stress fizic şi psihic). Se impune o perioadă de post de 12 ore (minim 4 ore) și o perioadă de efort fizic redus de 12 ore înainte de momentul recoltării. În plus, este nevoie de 30 minute de repaus fizic înainte de recoltare; Alimentele, consumul de cafea, ceai sau produse cu zahăr pot influenţa rezultatele şi vor trebui să fie luate în considerare atunci când se vor interpreta rezultatele. Medicamentele cunoscute a interacţiona cu metodele de testare (ex. anticoagulantele, anticonvulsivantele, antihipertensivele, antibioticele, agenții antivirali, hipoglicemiantele orale, hormonii, medicamentele psihotrope), ar trebui întrerupte cu câteva zile înaintea testărilor, dar numai la indicaţia medicului specialist. Vă rugăm să informați personalul de la recoltare cu privire la consumul de alimente sau medicamente, pentru o corectă interpretare a rezultatelor dumneavoastră. De asemenea este necesară excluderea toaletei bucale înainte de recoltarea exsudatului faringian.

Nou!

Teste rapide (orientative) pentru diagnosticul Gripei (Influenza A si B), si COVID-19 (Antigen SARS COV-2) din exsudatul nazofaringian. Rezultat in aceeasi zi! – Pentru detalii click aici.

Laboratorul nostru ofera testare pentru diagnosticul infectiei COVID-19:

  • RT-PCR, un test care pune in evidenta prezenta virusului SARS-CoV-2 in secretiile infectate recoltate de la pacienti.
  • Teste serologice care pot confirma sau infirma prezenta anterioara a infectiei – anticorpii de tip IgM si cei de tip IgG.
Sari la conținut