ASLO

Streptolizina este o hemolizina produsa de streptococii de grup A. La pacientii infectati, streptolizina O actioneaza ca un antigen fata de care organismul dezvolta un raspuns umoral specific (antistreptolizina O=ASLO). Nivelurile anticorpilor devin detectabile in 1-2 saptamani de la infectia streptococica si ating un maximum dupa 3-6 saptamani; daca nivelurile ridicate persista dupa 6 saptamani sau chiar se inregistreaza o crestere a acestora se va suspecta o reinfectie.

Titrul ASLO este crescut in 80-85% din cazurile de infectie streptococica A. Nivelul anticorpilor ASLO atinge valori foarte mari in special in reumatismul articular acut, de aceea titrurile persistent scazute pledeaza impotriva acestei afectiuni.

La un pacient cu reumatism articular acut tratat obtinerea unor valori constant scazute ale nivelului ASLO indica o evolutie favorabila.

Titrul ASLO poate fi crescut si la unii purtatori sanatosi de streptococ betahemolitic grup A1.

Numai 25% dintre pacientii cu streptococie cutanata au titrul ASLO crescut. La acesti pacienti se recomanda determinarea anticorpilor anti-DNAaza B.

Tratamentul antimicrobian suprima raspunsul umoral fata de streptolizina O, de aceea testul nu este indicat la pacientii care au primit recent antibiotice.

PRET: 16 RON

NOU!

Laboratorul MEDISENSE deschide al doilea punct de lucru, aflat in proces de acreditare ISO 15189:2013, cu analizoare noi, moderne.

Incepand cu 15 martie ne puteti gasi si la sediul din strada Stefan cel Mare nr. 24D (la parterul blocului City Residence)

Sari la conținut