Determinare grup sanguine ABO si Rh

Rezultatul determinarii grupului de sange trebuie citit de 2 persoane si eventual confirmat pe o a doua proba de sange. Erori datorate hematiilor a. False aglutinari -pseudoaglutinarea ( daca citirea se face peste 5 minute, utilizare de solutii macromoleculare, tulburari de coagulare, probe de sange incomplet coagulate, crioglobulinemie si alti factori patologici ) dispare prin reagitare sau adaugarea unei picaturi de ser fiziologic si reomogenizare ; spalarea hematiilor permite efectuarea corecta a probei. -autoaglutinarea : a) – prezenta de aglutinine la rece (proba de sange si reactivii se preincubeaza la 37 grade Celsius ); b) hematii acoperite de aloanticorpi ( nou-nascut din sarcina incompatibila, pacient tranfuzat cu sange incompatibil ) – poliaglutinare : septicemii cu bacili gram negativi b. Aglutinari absente, slabe sau aspect de dubla populatie ( aglutinarea nu este totala, cu prezenta de hematii libere) – sange vechi – antigene slabe : nou-nascuti, prematuri – subgrupe A si B slabe – atenuarea antigenelor (in leucemii, limfoame, boala Hodgkin)

GRUP SANGUIN ABO - PRET: 17 RON

GRUP SANGUIN RH - PRET: 17 RON

Nou!

Teste rapide (orientative) pentru diagnosticul Gripei (Influenza A si B), si COVID-19 (Antigen SARS COV-2) din exsudatul nazofaringian. Rezultat in aceeasi zi! – Pentru detalii click aici.

Laboratorul nostru ofera testare pentru diagnosticul infectiei COVID-19:

  • RT-PCR, un test care pune in evidenta prezenta virusului SARS-CoV-2 in secretiile infectate recoltate de la pacienti.
  • Teste serologice care pot confirma sau infirma prezenta anterioara a infectiei – anticorpii de tip IgM si cei de tip IgG.
Sari la conținut