ASLO

ALTE NUME:

MATERIAL RECOLTAT:

INDICAȚII DE RECOLTARE:

PREȚ: 

ASLO

Streptolizina este o hemolizină produsa de streptococii de grup A. La pacienții infectați, streptolizina O acționează ca un antigen fata de care organismul dezvolta un răspuns umoral specific (antistreptolizina O=ASLO). Nivelurile anticorpilor devin detectabile în 1-2 săptămâni de la infecția streptococica si ating un maximum după 3-6 săptămâni; daca nivelurile ridicate persista după 6 săptămâni sau chiar se înregistrează o creștere a acestora se va suspecta o reinfecție.

Titrul ASLO este crescut in 80-85% din cazurile de infecție streptococica A. Nivelul anticorpilor ASLO atinge valori foarte mari in special in reumatismul articular acut, de aceea titrurile persistent scăzute pledează împotriva acestei afecțiuni.

La un pacient cu reumatism articular acut tratat obținerea unor valori constant scăzute ale nivelului ASLO indica o evoluție favorabila.

Titrul ASLO poate fi crescut si la unii purtători sănătoși de streptococ betahemolitic grup A1.

Numai 25% dintre pacienții cu streptococie cutanata au titrul ASLO crescut. La acești pacienți se recomanda determinarea anticorpilor anti-DNAaza B.

Tratamentul antimicrobian suprima răspunsul umoral fata de streptolizina O, de aceea testul nu este indicat la pacienții care au primit recent antibiotice.

NOU!

Laboratorul MEDISENSE a deschis al doilea punct de lucru, acreditat ISO 15189:2013, cu analizoare noi, moderne.

Ne puteti gasi si la sediul din strada Stefan cel Mare nr. 24D (la parterul blocului City Residence)