Informații pentru pacienți

Pe această pagină puteți afla câteva informații cu caracter general referitoare la analizele medicale efectuate de Medisense. Dacă aveți nevoie de informații specifice, vă rugăm să ne contactați folosind una dintre modalitățile afișate pe pagina de contact.

Laboratorul nostru are contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate și putem efectua analize gratuite, în limita fondurilor alocate de către aceasta.

Pentru a beneficia de analize gratuite, tot ce trebuie să faci este să vii într-una din recepțiile noastre și să nu uiți să ai la tine:

  • Buletin sau carte de identitate
  • Trimitere de la medicul de familie
  • Cardul de sănătate

Restul este medicină și-atât, iar de asta ne ocupăm noi.

Poți accesa foarte ușor rezultatele analizelor tale folosind un dispozitiv conectat la internet. Trebuie doar să urmezi câțiva pași simpli:

  1. Când vii pentru recoltare, cere codul probei și menționează că vrei să descarci online buletinul de analize.
  2. Intră pe www.medisense.ro: rezultatele analizelor sunt accesibile pe prima pagină sau navigând în meniul principal.
  3. Alege laboratorul unde ai făcut analizele: sediul de pe str. Ștefan cel Mare sau punctul de lucru de pe str. 9 Mai.
  4. Autentifică-te folosind codul numeric personal și codul probei, și poți descărca buletinul de analize.

Fiecare analiză are un cod propriu, așa că, pentru protecția datelor personale privind starea ta de sănătate, nu îl înstrăina!

De asemenea, poți solicita trimiterea rezultatelor pe o adresă de email – trebuie doar să o lași colegelor de la recepție.

Pentru analizele uzuale nu este nevoie de programare – doar trebuie să vă prezentați în intervalul de recoltare, așa cum este descris mai jos.

Dacă aveți nevoie de mai multe informații sau trebuie să programați o anumită investigație, vă invităm să ne contactați folosind datele de pe această pagină.

Pentru recoltarea de materiale biologice pentru analize (sânge și altele) este necesară în primul rând respectarea intervalului de recoltare (7 AM – 10 AM). Majoritatea testelor se raportează la statusul bazal al pacientului (ex. dimineața devreme, după trezire şi la minimum 8 ore de la ultima masă, în condiții lipsite de stress fizic şi psihic). 

În general, se impune o perioadă de post sau repaus alimentar de 12 ore  (minim 4 ore) – ceea ce se numește „à jeun”, pe nemâncate. Alimentele, consumul de cafea, ceai sau alte produse cu zahăr pot influența rezultatele şi vor trebui să fie luate în considerare atunci când se vor interpreta rezultatele. De asemenea, se recomand o perioadă de efort fizic redus de 12 ore înainte de momentul recoltării. În plus, este nevoie de 30 minute de repaus fizic înainte de recoltare. 

Medicamentele cunoscute a interacționa cu metodele de testare (ex. anticoagulantele, anticonvulsivantele, antihipertensivele, antibioticele, agenții antivirali, hipoglicemiantele orale, hormonii, medicamentele psihotrope), ar trebui întrerupte cu câteva zile înaintea testărilor, dar numai la indicația medicului specialist

Vă rugăm să informați personalul de la recoltare cu privire la consumul de alimente sau medicamente, pentru o corectă interpretare a rezultatelor dumneavoastră. 

De asemenea, pentru anumite analize sunt sunt cerințe speciale: de exemplu, este necesară excluderea toaletei bucale înainte de recoltarea exsudatului faringian. Aceste cerințe sunt specificate în paginile cu informații despre fiecare analiză pe care o efectuăm la Medisense.

NOU!

Laboratorul MEDISENSE a deschis al doilea punct de lucru, acreditat ISO 15189:2013, cu analizoare noi, moderne.

Ne puteti gasi si la sediul din strada Stefan cel Mare nr. 24D (la parterul blocului City Residence)