ANTIGEN HBS

Analiza este o determinare calitativa a antigenului de suprafata al virusului HEPATITEI B in ser sau plasma. HBs Ag de suprafata este un polipeptid structural major al anvelopei virusului hepatitei B, avand masa moleculara intre 23.000 si 27.000 D. Detectia Ag Hbs in ser indica o infectie cauzata de virusul hepatitei B. Acesta este primul marker care apare si poate fi observat cu 2-3 saptamani inaintea simptomelor clinice si biologice ale bolii .Perioada in care este prezent poate fi foarte scurta (cateva zile ) sau foarte lunga( cativa ani). Daca prezenta este mai mare de 6 luni , boala este numita cronica. Un rezultat negativ indica faptul ca proba testata nu contine Ag HBs detectabil. Cateodata , din cauza titrului foarte scazut de Ag HBs , rezultatul testarii poate fi negativ . Acesta nu exclude posibilitatea unei infectii cu virusul hepatitei B . INTERFERENTE – O hemoliza severa a serului sau plasmei poate da rezultate fals pozitive. – Tratament cu biotina in doze mari – Titruri foarte crescute de anticorpi anti-streptavidina si anti-ruteniu – Boli autoimune

PRET: 50 RON

Nou!

Teste rapide (orientative) pentru diagnosticul Gripei (Influenza A si B), si COVID-19 (Antigen SARS COV-2) din exsudatul nazofaringian. Rezultat in aceeasi zi! – Pentru detalii click aici.

Laboratorul nostru ofera testare pentru diagnosticul infectiei COVID-19:

  • RT-PCR, un test care pune in evidenta prezenta virusului SARS-CoV-2 in secretiile infectate recoltate de la pacienti.
  • Teste serologice care pot confirma sau infirma prezenta anterioara a infectiei – anticorpii de tip IgM si cei de tip IgG.
Sari la conținut